4.2.11

Mängimine väsitab


Grete läks see nädal täna esimest päeva jälle lasteaeda ja me olime Kaspariga kodus. See pole muidugi üllatus, et tal köha ja nohu jälle, aga õnneks on need kuidagi kergemakujulised ja vaeva tegid vaid esimesel kahel päeval. Paar nädalat oli ta ikkagi terve :)
Ülemisel pildil olev tegevus on Kaspari suur lemmik: ta paneb klotsid nende pulkade otsa ja hakkab keerutama ja siis laob sinna torne ja teeb igast vigureid. Päris osav on selles.
Mängimine ongi väikemehe kõige suurem töö ja see väsitab....

Lõunaunest tõustes patsustab Kaspar kõhule ja ütleb aia-aia. Tal on seal paar päeva mingi lööve olnud, ainult kõhul. Nüüd aga see sügeles tal. Helistasin arstile, anname zyrtecit(allergiarohi) ja kui paremaks ei lähe, näitame esmaspäeval arstile. Lisaks on tal kõht lahti...ei kujuta üldse, ette milles asi võiks olla. Kuna ta aga ennast hästi tunneb ja rongi toimetab, palavikku ka pole, siis ma ei muretse....veel. Põsed on tal ka pikemat aega juba punased ja karedad, vahepeal lähevad kreemitades paremaks, aga tuleb tagasi. Gretel oli ka selles vanuses nii....kohati kahtlustan ka õues külma ja toas kuiva ja sooja õhku. Ehk päikse ja kevade tulekuga läheb ka nahk paremaks. Kui just mingi tõsisema allergiaga tegu pole.

Muidu on aga kutt jube tragi...kõik teeb selgeks, mis tarvis. Amp...võtab näpust kinni...viib mu lastetuppa....aaaa, lamp on vaja põlema panna. Edasi tegutseb ta üksi. Põhi sõna on nänn-nänn, sellega ta võib igast asju väljendada, millele ta veel sõna pole leiutanud...küll kutsub vannituppa ja kui mingit toitu on juurde vaja või midagi saada tahab....või kamandab enda kõrvale istuma(sinna juurde käib ka käega toolile patsutamine). Viimane hitt on atta...te ei arva elus ära, mis see tähendab :DDD issi on see!!!! Kui Ainar koju jõuab, siis Kaspar jookseb vastu: attaaa, attaaa! Ant on elevant, see vast kõige uuem ja arusaadavam väljend. Igale poole, kuhu minna on vaja, võtab ta meil näpust kinni ja tirib kohale ja nii kaua seletab, kuni asi on selge ja alati tal see ka õnnestub. Hommikul, kui vaja vara tõust on, siis äratuseks sobib: et lähme PAPA juurde ja poiss on kraps üleval. Mamma, papa juures on ta nee dpäevad, kui ma tööl olen ja seal talle väga meeldib ja läheb sinna hea meelega, siis pole emmest midagi, saaks ainult issi sülle ja autosõitu. Puidust puzzlede vastu on hakanud huvi tundma, väheke oskab juba ise õigesse kohta tükki asetada, proovimise teel muidugi. Seal on ka ant olemas :) Autod on lemmikud endiselt, palli meedib visata ja veeretada, siis istub üks ühte koridori otsa ja tema teise ja ta on viskamises juba päris osav. Ja kui eelmine nädal kirjutasin pallil hüppamisest, siis see areneb ka iga päevaga. Eile mõtlesimegi videot teha, tal on nii lahe tehnika, kuidas ta hüppab. Mis siis veel põnevat...kui ta tegutseb, siis mõtlen kogu aeg, et vot selle kirjutan kohe üles ja selle...ja selle, aga kui lõpuks arvutisse jõuan on kõik meelest läinud. Tätä on tita...see tähendab ennekõike teda ennast ja kui ma temast pilti teen, siis tahab kohe tulla fotoka ekraanilt pilti vaatama ja teatab, et tätä. Ja kui ütled Kaspar, siis osutab näpuga enda peale. Juuksed on tal viimasel ajal palju kasvanud, lahe muhe parukas on peas. Ja ise ka üks muhe poiss, silmad säravad peas pidevalt ja nägu nalja täis, firmanägu on selline muhedalt kaval :)

Täna oli vahva juhtum...Grete puuksutas päris korralikult, Kaspar tormas kohale, keerutas ümber Grete, kükitas seljataha ja näpuga pepu poole osutades, ütles puuuuu! :)

Kommide mitte ostmine ja söömine läheb meil õnneks plaanipäraselt. Komme koju pole toonud, külas siis pugitakse täie eest ja külakostiks on ka toodud :) Nüüd võiks võtta eesmärgiks õhtune, no ikka päris hiline söömine-näksimine ära lõpetada. No me ise armastame väga õhtul isegi kümne ajal telku ees midagi näksida ja käime pidevalt külmkapi kallal ja meie kõrvalt ju nuruvad lapsed ka ja neil on see komme midagi suhu pista ikka täitsa külge jäänud ja tegelt nendega pahandada pole mõtetki ennem, kui ise head eeskuju näitame. Miks peaks laps midagi muud tegema, kui vanemad, kes ongi ju nendele eeskujuks päevast päeva. Nad ei peagi teadma, et õhtul pole hea süüa :)

2 comments:

  1. :DDDD ma sain nüüd südamest naerda, aitähh!! :) aga ma kirjutan neid tekste hirmus kiiruga ja vahest loen läbi ja vahest mitte ja nii need naljad sisse tulevad :))

    ReplyDelete