27.2.12

JÄLLLLEEEEEEE :(((((

Lapsed lõpuks terved ja pikk nädalavahetus ees, võtsime jalge alla tee Hiiumaale. Väike vaheldus kõigile. Reedel saarele jõudes oli täiega kevade hõngu tunda, päike paistis eredemalt, õhk oli soe ja lumi näitas kergelt sulamise märke. Hoopis teine asi kui mandril. Niikaua kui Kaspar autos lõunauinakut ja mina sporti tegin, ehitasid Ainar ja Grete Mai hoovi peale lumememme. Mõnus värske õhk. Õhtul veel pingviinideparaad ja plaanid laupäevaseks kelgutamiseks-suusatamiseks tehtud. Lisaks tegime Grete Mai nõudmisel valmis imehea küpsisetordi.


Kurjakuulutav laupäeva hommik...... Grete Mai kurtis ärgates, et kael on kange ja keha on eilsest torditegust väsinud. Kehva oli tal olla. Hommikul kraadides saime kohe 38,7 palaviku. Tõin kohe apteegist Panadoli ja andsime sisse. 20 min hiljem ta oksendas ja selles rütmis kulges kogu laupäev. Grete oli nõrk ja unine ja väsinud ja kurnatud. Vesi tuli ka seest kõik välja. Õnneks öö möödus rahulikumalt ja oksendamist enam rohkem polnud. Palavik aga oli pühapäeva hommikul lausa 39,2. Laps tulikuum ja jõuetu. Õhtul hakkas kurtma ka kurguvalu. Palavik jälle 39 peal, andsin talle tableti 200mg ibuprofeeni, sest panadol eriti palavikku alla ei võta.

Esmaspäev(27,02) endiselt palavik, kurk valus ja keel punane??? Kohati on olemine väga hea, siis jälle tuleb suur väsimus peale. Õnneks vedelikku tarbib päris palju ja pealelõunat on isegi söögiisu tulnud. Õhtul sain ka perearsti kätte. Praegu pidi palju viiruseid olema kõrge palavikuga ja see võib kesta 4-5 päeva. Ravime valusat kurku ja alandame palavikku. Jälgime, kuidas läheb ja anname perearstile muutustest teada. Õhtul aga tuttavatega rääkides selgus, et sümptomid viitavad päris palju SARLAKITELE!!! Minu teada on see haigus täppidega, aga mingit löövet pole ma ta kehal küll täheldanud. Uurisin siis ise asja netist ja läksin siis Grete keha uurima. Nagu midagi õrna oleks kehal, aga kust ma nüüd täpselt tena, on need sarlakid või mis??? Keel on küll punane, nagu räägitakse, palavik on kõrge, kurguvalu, kõik on olemas. Homme räägin jälle arstiga. Seda ravitakse ainult ABga ja mida kiiremini jaole saada seda parem. Õnneks praegu õhtul on Grete enda enesetunne kudagi parem.


Nagu meil vähe oleks neist täppidest juba.....


2 comments:

  1. Ai-ai, Mihkli rühmast saime ka hoiatuse kolm nädalat tagasi, et sarlakid liikvel, seni oleme õnneks puutumata. Teile kiiret paranemist!

    ReplyDelete
  2. Ma ka nii palju kuulnud, et sarlakid on liikvel lasteaedades. :( Kiiret paranemist!

    ReplyDelete