5.2.12

Tuulerõuged ja külmapühad

Heh, sellest on juba kaks nädalat möödas, kui ühel esmaspäeval Grete Mai täpilise kaelaga ärkas. Selge, tuulerõuged! Kuna tal lasteaias rühmas olid need liikvel, siis oli vaid aja küsimus, millal täpid meie majja ilmuvad.

Esimene nädal: Kaspar oli terve ja käis veel lasteaias. Kodus oli oluliselt lihtsam olla ühe peagi 5 aastaseks saava lapsega kui kahe pudinaga. Täpid sai üle loetud, perearstile teada antud, zyrtec sügeluse vastu sisse ja päevad kulgesid suht ilusti. Esimesel päeval oli 38 palavik, teisel juba pisut üle37 ja peale seda kadus. Vaid teisel ööl oli magamine keeruline, ülejäänud ööd oli uni sügav. Gretele on kogu aeg räägitud, et magades lapsed kasvavad ja haigused paranevad :) 4-5ndal päeval tulid viimased punnid, aga julmalt oli neid üle kere küll. Kaela juurest oli ta totaalselt roheline, lisaks öösel higistas ka veel ja siis läks värv laiali. Ise ta arvas, et ta on nagu pool shreki :) Printsess ta igatahes polnud, sest esimestel päevadel ta isegi ei tahtnud ennast peeglist vaadata, nii koledad täpid pidid olema. Algul oli ta oma välimuse pärast üsna õnnetu, aga see möödus.

Teine nädal: Kasparil uuesti nohu ja köha, nii et mõlemad lapsed kodused. Kolmapäeval oli suurpäev, lõpuks sai pesema. vaht oli ka roheline ja pääris palju läks ikka keha heledamaks. Nüüd kui teine nädal läbi saamas, on nägu juba suht puhas, aga juuste pealt ei taha värv kuidagi maha tulla. Kaelalt ja tuka alt juuksed veel õrnalt rohekad. Grete hakkas ka nädala lõpus köhima, ei taha need haigused lõppeda. Lapsed ise ka väsinud toas passimisest. Õues ju -30kraadi külma öösiti ja päeval praegu ka alla -20. Ei julge kuidagi nendega veel õue minna. Järgmiseks nädalaks lubab vist juba soojemat, ehk selle külmaga saab ka selle aasta külmaliane läbitud ja rohkem külma ei tule.

Kasparile ootan ka pikisilmi tuulerõugeid. Homme saab täpselt kaks nädalat täis Grete täppide ilmumisest. Peiteaeg olevat kuni 20 päeva, nii et kõik on veel võimalik. Muidugi eile õhtul nägin ta kaelal üht lootustandvat täppi. Täna on see villiks muutunud, ei tea kas ongi kõik....???

Kokkuvõttes võiks öelda, et Gretega läks see haigus küll suht kergelt, polnud sügelust ja roheliseks tegemise vajadusest sai ta ka aru. Kärnasid pole ta ise ära kraapinud, nii et täitsa talutav haigus. Loodame, siis, et üks laps on nüüdseks immuunne :)

Ilusat talve järku!


No comments:

Post a Comment