23.3.12

Väike ülevaade

Grete Mai kuulutati eelmine nädal arsti juures käies terveks. Seda oli muidugi juba näha ta enesetundest, vanahea Grete Mai oli tagasi, kõigi oma tujude(loeka:tujutsemiste) ja rõõmudega. Eelmine nädal oli tal selline vaikselt lasteaeda sulandumise nädal ja sinna vahele mahtus palju muud huvitavat. Kolmapäeval peale arsti läksime kahekesi Rocca al Maresse hängima :) käisime mööda poode ja Grete ei jõudnud ära proovida kõiki neid kirevaid asju, mis ta oleks tahtnud. Küll kübaraid pähe ja kotte üle õla ja kleite ja pluuse...ja...ja.... ja ülim lemmik oli kindlasti kingapood. Väike preili nautis meeletult head teendindust. Kuna kingapood oli suht tühi ja müüjatel oli viitsimist ja aega Gretet aidata, siis ta käis ja küsis aina erinevaid kingi ja suurusi, küll siis 30 ei mahtunud ja siis mindi 31 järele ja siis jälle valiti uusi ja uusi kingi :) Minu jaoks oli täiesti uskumatu, et ta kogu selles virr-varris ära ei väsinud ja vinguma ei hakanud. Unistuste shoppaja :D Väikse lõunasöögi tegime ka veel lisaks. Selline kvaliteetaeg siis meie naisperel.

Järgmine kvaliteetaeg natuke teise naisperega ootas Grete Maid juba reedel ees, kui vanaema ja Lottaga käidi Nukutetris ja Kadriorus Miia-Milla-Manda muuseumis :) Lapsed said kõvasti trammi ja trolliga sõita ja jalutada ja kohvikuid ja etendust nautida. Muuseumis mängida erinevate vanaaegsete mänguasjadega. Pärast veel Lotta juures külas käia. Millest paremast veel üks väike tüdruk võiks unistada :)

Kuna loodus tühja kohta ei sallis, siis selle nädala algul jäi Kaspar jällegi nohusse(minult sai arvatavasti) Tema juba kuukene tegelikult terve olnud, mu arst tema kohta väga tubli saavutus. Esmaspäeval on juba tal aeg nina-kõrga-kurgu arstile, siis ehk kuuleme midagi asjalikku sealt. Grete käis ilusti see nädal lasteaias. Ma ikka esmaspäeviti või reedeti teen lastele puhkepäevad(niikaua kui see mu võimalik on), nii et 5 päeva nädalas pole nad üldse järjest lasteaias. Grete on nüüd saanud kahel järjestikusel nädalal ka lasteaias kusntiringis käia, talle väga sobib see, õhinaga õhtul räägib, mis nad seal meisterdasid.


Täna kui kirjutan on juba 23. märts ja lõpus ometi on kevadet tunda. Silmnähtavalt on sel nädala lumi kõikjalt kadunud, nii et täna isegi mõtlesin, et võiks lastele rattad talvekorterist välja lükata. Grete väga juba ootab, et saab sporti teha :) Kui esimesed rohulibled lume alt ninad välja pistsid oli Grete Mai nii vaimustuses...emme vaaaaata, muruuuuu :) Siis juba hakkas üks ratta jutt pihta, kuigi kõnniteed olid veel kõik lume all.

Mis siis veel laste juures praegu huvitavat on? Aaaaa, Gretel on huvitav komme vaadata kõikide riideesemete neid silte, kus triikimis ja pesemisinfo peal on :DD ja siis räägib, et seda peab käsitsi pesema ja seda 30ga ja seda 60ga :) seda võib triikida ja seda mitte. Üks päev hommikul, kui Ainar tööle hakkas minema, läks Grete Mai teda kallistama. Ainar kükitas ja Grete nägi tema pluusikrae vahelt seda silti ja siis ütles: "Oota", jäi kaela peale nokitsema ja siis teatas, et seda pluusi võib 40ga pesta :DD

Kaspar paneb ka juba 150seid puzzlesid kokku, vahepeal küll tüdineb ja jätkab mitme tunni pärast, aga nokitseb kõik ise kokku. Täna ta üllatas mind Sepapoiste lauluga. Laulis ise peast refrääni ette :)

Sepapoisi, sepapoisid teevad tööd, teevad tööd
taovad tulista rauda, päeval-ööl.......

Üldse on ta siuke väike nokitseja ja mõtleb legodest mngeid autosid välja ja ehitab mingeid keerulisemaid masinaid ja siis vurab mööda tube nendega ringi. Vahepeal harrastab endiselt kõrgustest allahüppamist. Sellesse on ta ka juba Grete maid nakatanud. Esmaspäeval just hüppasid mõlemad aknalualt diivanile, mõlemal nii lõbus.

1 comment:

  1. Anonymous1/4/12 23:07

    Vahva elu teil, huvitav lugeda.olge mõnusad edasi.e

    ReplyDelete