7.9.12

Edusammud ujumises

(14.09.2012)
Kuna sooja suve pole sel aastal olnudki, siis ega lapsed palju mere või järvevees sulistamas pole saanud käia. Seega avasime 29. augustil bassinihooaja Laulasmaa spas ja lapsed suutsid jälle üllatada.

Grete Mai oli siiani ikka meie abiga sulistanud, lisaks veel igasugu turvaelemendid küljes. Lahti ta naljalt meist ei lasknud. Siis seekord võttis ujumine sootuks uue pöörde. Küll abivahenditega, aga nii sügavas vees, et jalad põhja ei ulatunud, liikus Grete Mai täitsa ise edasi ja ilma igasuguse hirmu ja kinnihoidmiseta.  Näha oli, et laps kohe nautis, et osaliselt on piirid kadunud. Varem oli jalgade töö tal ka nii konarlik, et neist suurt abi ei olnud. Nüüd aga jalad põhitöö ära tegidki.

Ja Kaspar...ta veel ju väike ka alles, aga temagi sai ilma abita edasi liikuda. Hulljulge nagu ta on, kargab vette igas kohas, teadmata, kui sügav vesi tegelikult on. Seekord lasi ta endale need täispuhutavad asjad ümber käe panna ja kuna ta suhteliselt kerge on, siis sellest piisas tema veepeal hoidmiseks. jalgade ja kätega liigutades sai temagi väga edukalt edasi. Tore oli näha, et mõlemad on saanud üle hirmust, et kui emme-issi kinni ei hoia, siis valjub kohe vee alla.

Minul, kui suurel ujumise fännil, on seda kõike ainult rõõm näha.

Nüüd olemegi juba kolmel järjestikusel nädalal korra basseinis käinud, et asi veelgi kinnistuks. Lastele basseinis nii väga meeldib. Viimased korrad oleme kodu juures tevisekeskuses käinud, kus on ka allalaskmiseks toru. Nüüd lasevad lapsed sealt täitsa ise alla. Ma olen ikka küll kergelt hirmul, kui midagi juhtub, aga siiani on kõik hästi läinud.

Suurde basseini läheb Grete Mai ka juba väga julgelt. Viimane kord oli Grete Mail lasteaia kaaslane ka kaasas ja lõbu oli laialt. Mõlemal olid ujumisprillid ja nendega siis sukelduti ja kaasa võtsime ka ujumisrõngad, millega suures sügavas basseinis päris mitu otsa ilma kinni hoidmata ujuti.Isegi kaspar ujus ühe otsa täitsa ise, Ainar ainult ujus julgestuseks kõrval. Ainult käte ja jalgade abiga. Lapsed olid ise ka uhked enda üle. Õpiti veel lisaks nende rada piiravate nööride alt läbi tulema, õhk sisse ja korra sukeldusid ning kohe supsti pea teiseltpoolt nööri välja. 

No comments:

Post a Comment