12.10.12

05.- 15.10 nohuste lastega kodus

Kasparil hakkas nohu ja kerge köha tulema eelmine reede, tatt oli päris paks ja nina ulmekinni. Vahepeal oli tunne, et tatti ei tulegi, aga õhk ninast üldse läbi ei käinud, andsin talle mõned päevad zyrtecit ja see tegi hingamise kergemaks. Tänaseks (15.10) on Kaspar praktiliselt terve ja homsest jälle lasteaeda.

Grete Mail lõi nohu välja alles teisipäeva(9.10) õhtul, kus ta tihedalt turtsuma hakkas. Nuusata soovis ta isegi öösel. Esimestel päevadel tuli tatti ikka päris korralikult, tänaseks on nohu juba suht maha rahunenud.

Lapsed olid siis teisipäeval minuga tööl kaasas, päris hästi said hakkama. Mängisid puhkeruumis mänguasjadega ja vaatasid läpakast multikaid. Õhtu jõudes hakkasid ära väsima, aga siis tuli appi tädi Riin ja viis lapsed mõneks tunniks enda juurde. Ta elab õnneks väikse jalutustee kaugusel mu töö juurest ja tee peale jäi ka saiapood, nii et lastel läks jälle lõbusamaks ja mul tööl kergemaks. Neljapäevase päeva olid nad Ainariga kodus.

Reedel käisime jälle raamatukogus, lastele seal väga meeldib. Lisaks tegime veel linnapeal pika jalutuskäigu ning lasime päiksel nina paitada.

Kuna nädalavahetusel olid ilmad ilusad, siis saime veel suvilas õues olla ja päikest nautida.

Pühapäeval käisime kinos "Vaprakest" vaatamas. 1,5h on lastele täpselt paras. Kaspar hoidis seekord juba terve filmi prille ees. Grete soovis mingi hetk need ära võtta. Kuna tema jaoks oli filmis ka päris hirmsaid kohti, siis kippus ta mingi hetk ära minema. Seletasin, et ootame ikka lõpu ära, kõik lõpeb hästi, siis see veenis teda lõpuni vaatama. Ja lõppeski hästi, oh seda rõõmu ja imestust, et kust emme seda teadis;)

Lapsed on ikka väga rõõmsad, kui nendega tegeletakse, siis võivad nad sind taevani kiita ja rääkida, kui tore päev neil oli. Samas Grete Mail on praegu siuke tundlik iga, et ta võtab ka iga väiksemat keelamist väga isiklikult ja solvub ning läheb minema. Kui ma näiteks räägin Kaspariga heal toonil, siis ta võtab isegi seda isiklikult, nagu oleka ma sellega temale halba teinud. Temaga peab päris ettevaatlik olema ning palju tähelepanu pöörama. Kaspar oskab ka päris emotsionaalselt välja näidata, kui talle on liiga tehtud ja tema on sellise kõva iseloomuga, kui tema ikka midagi tahab, siis on jonn kerge tulema ja alla lihtsalt ei anta.

Kui lapsi pisut omavahel võrrelda, siis Kaspar on palju julgem kui Grete Mai ning läheb kergesti uute asjade ning situatsioonidega kaasa ning on nõus neid proovima. Grete Mai on selles suhtes tagasihoilikum, samas ma saan teda kergemini usaldada, kui ta soovib näiteks üksi meist eespool koju minna, siis ma tean, et ta on väga ettevaatlik ka üle tee minnes. Kaspar on tormakas ja hulljulge, temal tuleb tänaval ikka hoolikalt silma peal hoida.

No comments:

Post a Comment