26.10.12

Puhas rõõm....

.....valge rõõm, külm rõõm.

26. oktoobri hommik aastal 2012. Kell on vaevu, vaevu 7 läbi. Kuulen läbi une, emmmmeeee, arva ära, mis õues on? :D See oli Grete Mai, kes õue vaadates oli lume avastanud. Oh, seda lapse rõõmu, ta ei teadnud kohe, mis ära teha. Ärataks vennakese ka kohe üles, et sellist ägedat uudist rääkida. Äratamisega ma palusin aga pisut oodata, kell oli veel vähe. Grete ikka hirmsasti kibeles.

20 minuti möödumisel aga Grete enam ei suutnud, kas nüüd võin venna üles ajada? Okei.... Rõõm nr 2 ärkas. Kohe oli pessu vaja minna, kohe riidesse, kõik käis välgukiirusel ja ülirõõmsas tujus. Kui muidu on sel nädal küll ärkamised marurasked olnud, siis täna tuli kõik nii iseenesest mõistetavana :) Laheeee.... Ma veel eile õhtul Ainarile ütlesin, et tuleks öösel lumi maha, lastel on kohe kergem ärgata...ega ma siis ei mõelnud, et just täna öösel :DDD

Kuna õues paistis ka päris kõva tuul olevat ja lund sadas veel juurde, siis otsisin lastele kiirelt talvekombekad välja. Õnneks ma olin mõni aeg tagasi kappides käinud eeltööd tegemas ja uurinud, mis eelmisest aastast kõlbulikud on, nii läks ka kombekate otsimine lihtsamalt.

Ja mis veel...lapsed olid põnevil...paar nädalat tagasi sai neile uued talvesaapad ostetud. Need lubati aga jalga panna, kui lumi maha tuleb. Ega nad ei unusta, see oli neil kohe meeles. Kõige põnevam selle juures on see, et saapad muudavad temperatuuri muutudes värvi, oiii, kui põnev, kohe sai katsetada ju. Kodust lähed välja roosade/roheliste triipudega kummikutega, lasteaeda jõuad punaste/oranzide triipudega. :)

Tee lasteaeda oli nii põnev, kes viskas end pikali ja rullis, kes võttis peoga lund sülle ja limpsis...arvates, et emme selja taha ei näe :DD

Oehhh, nii hea on ärgata, kui lapsed on rõõmsad...see annab päevale kohe mõnusalt rõõmsa alguse!






Ühesõnaga esimene lumi ongi sel aastal maas. Ei tea kui kauaks, aga asi seegi, eelmine aasta tuli ju alles jõuluõhtul või oli see vanaaastaõhtul, ei mäletagi, lumi maha. Tuiskab ka täna jubedalt, nii hea on seda soojas kodus aknast vaadata. Õnneks sain esmaspäeval suvilas enamus sügistöid ka tehtud, peenrad korras, lehed riisutud....kuigi tegelt on paljudel puudel lehed veel täiesti küljes, eks siis neid saab kevadel riisuda ;)

Pildid on tehtud 27.okt 2012 keilas ja Laitses.

1 comment:

  1. NO ja aknast vaatates oli muinasjutumaa, tööle läksin hommikul 1 tund, õhtul 2,5 tundi tagasi koju; 12,5 km.
    No lastel täna veel rohkem rõõmu,öö jooksul tublisti maailm ilusamaks läinud. e.

    ReplyDelete