3.4.13

Niisiis....(dets. 2012)

.....väikse uurimise andmetel pean ma ajas tagasi liikuma lausa detsembrisse. Sealt maalt on siis tegelikult igasugune informatiivne osa pooleli jäänud...

Detsembris hakkas tundma Grete Mai huvi kella vastu. Tõuke vast andis selleks tema silmaklapi kandmine. Nimelt seda tuli u õhtul 6-7ni kanda ja teda ikka pidevalt huvitas palju sinnamaani aega on jäänud ja millal täpselt see kell nüüd 6 on.

No ja nii see läks. Algul said selgeks üksikud täistunnid, no need kõige vajaminevamad ;) Ja siis hakkas ta ka ülejäänutest aru saama.

Aasta alguses(2013) hakkas Grete Mai aru saama ka pooltundidest. Kui kuhugi on minna vaja või mingit kellaaega tuleb oodata, siis ta täpselt teab palju sinna aega on veel jäänud, see on ikka väga mõnus teadmine ja teeb ka vanematele seletamise lihtsamaks. Umbes märtsiks said selgeks ka veerand ja kolmveerand ja mitu minutit läbi või mingi kellaajani parasjagu aega on. No ja ise on ta selle üle väga uhke, ta on meil nagu teadvustaja. Täiesti suvalisel hetkel võib ta teisest toast hüüda, et kell on näiteks kolm läbi 23 minutit :) Mitte et see midagi tähendaks, aga just see teadmine on talle oluline.

Siiani oskas ta kellaaega vaadata seieritega kella pealt. Tänu telekale hakkas ta ka aru saama, et on peale 1,2,3,4....jne numbrite veel 13,14,15,16...jne. Märtsi lõpus, aprilli alguses(2013) hakkas ta ka neist pilti vaikselt kokku panema ja saab vahest aru ka elektroonilise kella numbritest. Kell 20:00 või 20:30 on talle vist kõige selgemad, selle kohta on tavaliselt reklaam laupäeva õhtuse lastefilmi kohta :)

Ja kui siin aegadest rääkida, siis kalendrit vaadates jagab ta ka matsu lahti :) kas nüüd täielikult, aga midagigi :)

No comments:

Post a Comment