29.1.10

Grete Mai 2a8k1n4p

Grete Mai on õnneks püsinud peale aastalõpu kõhuhaigust ilusti terve ja käib lasteaias. Eile oli näiteks "Vikerkaare" lasteaia 25 a sünnipäev. Lapsed said kringlit, rühmaruum oli ilusti kaunistatud, teised lapsed olid esmaspäeval tordid joonistanud ja ära värvinud. Saalis oli pidupäeva puhul ka väike kontsert. Grete oli selest nii ära väsinud, et magas lasteaias 15:30ni( muidu ärkavad ikka hiljemalt kella 15 ajal).

Üldiselt läheb Gretel lasteaias ilusti, hommikul läheb hea meelega sinna ja õhtul naljalt koju ei taha tulla, iga kord käib üks meelitamine, et oleks aeg koju minna, temal on aga ikka millegagi seal mängida ja midagi veel lõpetamata :) Kuna nii külmad ilmad on, siis nad õues ei käi ja üldse õues olemine piirdub hommikul autosse minekuga ja õhtul kelguga ruttu koju tulekuga. Kuna õues ei saa käia, siis peavad iga päev ka kasvatajad midagi põnevat välja mõtlema, peaaegu iga päev tekib esiku seinale juurde joonistusi/meisterdusi, laulamas ja võimelmas käivad lapsed kokku 4 korda nädalas. Kindlasti tänu sellele on Grete hästi palju tantsima ja laulma hakanud ka kodus. Kui mingit muusikat kuuleb, siis hakkab ennast kohe liigutama. Kuigi laulmistunnis ta ei pidanud endiselt eriti osavõtlik olema, siis kodus on tal ikkagi kõik laulud peas ja ta laulab neid meile. Nagu Hiiu koer, kes ei urise ega haugu aga jätab kõik meelde, oli vist nii see ütlus :) Kõige naljakam fraas ühest laulust on:" Jänes pikse mogi, väikse tutisabaga" olen unustanud uurida, mis seal need õiged sõnad tegelikult olema peaks :D Sõnavarasse on ka tekkinud okey. Ta väga rõhutab seda sõna ja tõstab veel näpu ka püsti :) Näiteks:" Ma panen selle karbi kapi peale, siis venna ei saa kätte....okey!" Eile näiteks vaatas youtube'ist multikaid ja kui ma olin talle pannud ühe neist Hello Kittydest mängima, siis tema teatab: "See on mingi vana jama :)" ja näitas näpuga millist ta hoopis soovib. See jutt on üldse tal nii vahva, et kuula ja naera. Kasvatajad ka räägivad, et nad saavad ikka päeva jooksul pidevalt Grete nalju kuulata.


Grete on ka pliiatsi käes hoidmise ilusti selgeks saanud. Kui mõnda aega tagasi vaatasin, et ta ei taha üldse õigesti pliiatsit hoida, siis nüüd ei pea ma isegi enam seda meelde tuletama, ta võtab ise nii kuidas vaja ja rõhutab ja veel: "Näe, niimoodi!" Siis ainult kui väga hooga sogiga tahab, siis võtab mõnuga vilgika pihku ja kritseldav suure hooga midagi.


Temaga on ikka juba mõnus tegelikult, eks ikka jonnimisi tuleb ette, aga enamus ajast on sellises vanuses lapsega juba palju lihtsam. Ta saab ise oma asjadega hakkama, räägib, kui midagi on vaja või palub abi. Kõige raskem on temaga aga praegu see, et ükskõik kui palju sa talle räägid, mõne asja vajadusest(hammaste pesust näiteks) või millegist mida teha ei tohi, siis tema on selline, kellel läheb jutt ühest kõrvast sisse ja teiset välja ja ta ikka raiub vastu, et ei taha või talle ei meeldi või tema ei tee ning siis teeb, nagu tema on neid asju ise ette kujutanud.Vahest mulle tundub, et täitsa mõtetu on midagi seletada ja see väsitab ka, see pidev asjade selgeks tegemine. Aga samas järjekindlus viib sihile või vähemalt ma loodan seda. Näiteks tal on juba viimased kuu aega kindlasti üks punn nina peal, millel ta kisub kärna pealt ära. Veekeskuses hakkas see ju peaaegu ära paranema ja nüüd on ta mingi öö jälle sellel küüned taha saanud ja kärna maha tõmmanud, ma ei teagi enam milline Gretu nägu ilma selle punase täpita välja näeb :S

Ja lastel on ikka pidevalt mingi "periood"(gaasid, hambad, jonnivad, "ise" jne), kui üks lõpeb, siis algab uus ja nii vist 18 aastaseni välja :) Praegu ta miskipärast pissib püksi jälle, tähendab, ta ei jõua õigel ajal potile, ikka on mingi tilk püksis. Ma loodan, et see läheb ruttu üle.

No comments:

Post a Comment