24.5.10

Head ideed...

See blogindus on ikka hirmus hea. Vahel saavad omal mõtted otsa ja nagu ei tulegi meelde, millest kirjutada, siis lähen loen tuttavate blogisid ja kohe, hops, tuleb meelde, et meilgi samad teemad käsil.

Nimelt....mõni aeg tagasi üks tuttav küsis, et kas Grete Mai midagi kardab ka? No kohe niimoodi paaniliselt? Ei tulnud nagu pähe midagi erilist. Tuttava laps kardab hirmsasti kärbseid ja ei julgenud rõdul olla. Grete küll(siis kui rääkisime) hetkem putukaid ei kartnud, aga ega ta neid näppima ka ei lähe, nagu mõni laps, kes kohe kõik kätte võtab ja paitab. Aga nüüd siis kolmapäeval, kui suvilas olime hakkab Grete ka rääkima, et saunas on kärbekad ja toas on kärbekad ja igalpool on kärbekas ja tema ei taha siin ja seal olla. Kohe täitsa kartis neid. No ja algul siis olid sääsed ka kole- pahad, aga päeva lõuks julges neid juba anda ja venna peal maha lüüa. Aga tundub, et see oli õnneks selline hetkeline hirm vist. Päris paaniliselt ta neid ei karda, kuna rääkisin talle ka palju, et need ei tee midagi.
Rohkem teda hirmutab vist isegi igasugune mürin. Kui muru niitsin, siis ta ei tulnud üldse lähedale. Küsis ikka kaugelt, kust ma selle masina sain? Ja Hiiumaal kartis mootorratast, kui ma õigesti mäletan. Sellised ootamatud kõvad auto ja masinate mürinad hirmutavad teda küll ja siis ta on eriti ettevaatlik ringi liikumisel.


Ja teine teema, mida ammu olen tahtnud kirja panna on et Grete käib ise suure poti peal, ilma laste istmeta. Mingi aeg tagasi hakkas ta huvi tundma, et tahaks suure poti peal oma hädasid tegemas käia. Sättis siis ise oma väikse aluse sinna peale ja toimetas. Sellele alusele aga ta ei saanud ise peal, siis oli veel pinki vaja või et emme tõstaks. Enamasti pissil käis väikse poti peal, sai kiiresti tehtud, kakal aga suure poti peal. Nüüd aga juba nädal või paar käib ilma oma laste aluseta ja siis ta saab ise niisama maast poti peale kuidagi ja oskab ennast ise seal hoida, ilma et potti kukuks :D Nii et umbes kolme aastane laps saab vajadusel ise suure poti peal hakkama :)

2 comments:

  1. Oi kas need head ideed on meie blogist? :-P

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/5/10 14:11

    Täna jah teie omast :) Aitähh!! Teinekord kuskilt mujalt :P

    ReplyDelete