24.5.10

Mis meil toimub?

Maasikasõber!







Siin on näha meie kaunis poiss!
Teisel pildil ta ronis pliidi alla sahtlisse,
tõmbas kraanikausi all oleva kapi lahti
ja hakkas uurima, mis prühikastis leidub.


Grete Mai on imekombel lasnud soojade ilmadega endale patse pähe teha,
sest siis on palju mugavam mängida, karvad ei lähe suhu :D




Üritasin viimasid ilusaid ilmu nautida ja pole siia sel põhjusel jõudnudki....

Grete läks täna üle pika, pika aja jälle lasteaeda. Üleöö on tunduvalt külmemaks läinud(meie kraadiklaas näitaks hommikul 10 kraadi) ja ei osanud kohe midagi lapsele selga panna. Ma pakun, et nad üldse õue ei lähegi, siis pole väga probleemi. Õnneks nõustus ta täna issiga minema, nii et ma ei pidanud selle vihmase ilmaga end välja ajama toast.

Laupäeva veetsime suvilas, seal olid mõelmad lapsed nii imelikus tujus, jooksid sabas ja virisesid palju, nii et see ajas mu närvi vahepeal ikka täiesti mustaks. Tahaks ju ka puhata veits.... Kui siin memmekatest rääkida, siis Kasparil on ikka mega hull aeg hetkel, nagu puuk, ausõna. Lähen WCsse, kui ukse pauku kuuleb, paterdab kohe ukse taha ja kisab, nii kaua kui välja tulen, samamoodi on siis kui välisuksest välja lähen, mõnus kaja saadab mind koridoris. Õnneks ta küll rahuneb ja on teistega hea laps, aga need lahkumise hetked...prrr. Ainult mu sabas paterdabki, mitte midagi pole võimalik teha. Nüüd paar viimast nädalat ta on minu kõrval maganud, Ainar magab elutoas Gretega. Hea rahulik on küll, aga mulle meeldiks, kui igaüks saaks oma voodis magada. Eile proovisingi siis Kasparit lastetuppa võrekasse panna. Täielik protest. Jääb süles magama, kui voodisse tõstan, tõuseb kohe üles :( Lõpuks õnnestus, aga kui öösel ärkas, siis ei olnud üldse enam nõus oma voodis olema ja nii me siis maandusimegi jälle meie voodis. Nati jama lugu, ei teagi mis teha.

Aga suvilast rääkides, siis Kaspar õppis seal kõige tavalisemat vilet vilistama :) on ikka andekas :D Puhub ilusti sisse ja tuleb täitsa korralik vile välja. Õde on muidugi kõvasti ette ka näidanud. Samamoodi õppis ta õelt ära, kuidas näpp suu peale panna ja kuss teha :) Suvilas said lapsed nende soojade ilmadega mõnusalt ringi mütata ja õhtul tuli uni ilma igasuguste probleemideta kell 9 mõlemal. Fotokat pole suvilasse kaasa võtnud, kuigi oleks ju võinud, ilus on seal praegu, lilled ja õunapuud õitsevad.

Ja sääsepunnid on meil endiselt paras müsteerium. Kasparil näevad need ikka väga imelikud välja, pisikesed täpid küll, aga kuidagi imelikult tumedad ja pole sellised nagu tavaliselt olen harjunud nägema. Õnneks ta ei süga neid ja tunduvad et hakkavad tasapisi paranema. Kogu pea on täitsa täpiline. Lisaks suutis ta neljapäeval vastu vannitoaust kukkuda, nii et suur muhk oli üleval ja marraskil ja laupäeval teise kulmu peale vastu telekalaua nurka teise sinika saada. Nii et ta näeb hetkel välja nagu sõjaveteran :) Poiss mis poiss! Ma arvasin juba, et nädalalõpuks kindlasti jõuame traumapunkti ka, aga õnneks mitte. Turnib ta ka ju igale poole kuhu vähegi võimalik ja jõudu on ka nii kohutavalt palju. Suvilas vinnas ennast puhtalt kätega ühe kõrgema tooli peale. Emaga huviga vaatasime, kaua tal kannatust jagub ja appi hakkab kutsuma, aga ponudki vaja, sai ise üles.

Kuna see aasta on Ainaril tõsine huvi igasugu istikuid maha panna, siis Grete oli kõvasti abiks. Hiiumaal said nad kahekesi puud maha pandud ja suvilas tegid pool kasvuhoonet korda, et sinna tomateid ja kurke istutada. Grete aitas mulda tassida ja toimetas jube asjalikult. Kogu aeg saadab teda naljaks jutt :) Küll ta siis õpetab vennat, mida võib teha ja mida mitte või seletab niisama :) Üks päev ta loetles mulle ette, et issit võib erinevalt kutsuda: Issi, Ainar, isa! Viimast kasutab ta nii naljakalt. Ja mind kutsub ka: emme, Ilis! Küsisin siis kas Grete Mail on ka mitu nime? On jah: Grete Mai, tütar, õde, nunnu....ja Gete Pai!

1 comment:

  1. Anonymous24/5/10 15:00

    Hoidke kõvasti pöialt,et Issi-Grete istutatud taimeid külm ära ei võta, nad pole veel ju juurdunud.
    Kaspar-Suslik täiega just nagu kaklemas käinud. e

    ReplyDelete