17.8.11

Grete Mai

Meil on kodus kaks Grete Maid: üks on meeletult tubli ja asjalik ning teine on väike pirtsutaja ja iseloomunäitaja.

Esimene Grete Mai hoiab oma väikest venda ja on ülihooliv ta suhtes. Aitab teda ja õpetab, märkab kui venna midagi uut õpib või mõne uue sõna tema järel kordab. Grete Mai siis mängib Kaspariga ja jagab oma mänguasju lahkesti. Esimene Grete Mai tahab emmet aidata ja igasuguseid asju koos emmega teha. Viimane hitt on te ta tahab emmeks saada isegi :) Lõbusale ja rõõmsale Gretele meeldib esineda, laulab siis kõikvõimalikke hitte oma repertuaarist :) Just paar päeva tagasi autos sõites laulis ta üht lastelaulu, mida ilmselt on mõned korrad kuulnud ja sõnad polnud hästi meeles ja nii andekalt pani ta siis mingid erinevad laulud ja laused kokku, nii et me saime Ainariga südamest naerda :D Suve jooksul on Grete käinud sõpradega üksi maja taga mängimas ja saab enam vähem ilusti hakkama. Kui kuhugi mujale tahab minna, siis tuleb küsima. Aga sõbrad on nii tähtsad, et kui toast kuuleb maja tagant kilkeid tulevat, siis on kibekiiresti vaja õue tormata. Puhkuse ajal näitas ta huvi ilma abirataseta rattaga sõitmise vastu, aga pärast paari proovimist vist arvas, et lihtsam on abikatega sõita. Nädalavahetusel ostsime talle ka uue kiivri, ROOSA, ta täie uhkusega kannab seda ja näitab kõigile. Vana oli juba nii väikseks jäänud, et istus kuidagi peanupu peal ja kaitses pigem vastu lendavate kärbeste, mitte kukkumise eest. Kui hoogu satub mängib nukudega, sätib neid kärusse ja palub teistel vaikselt olla, sest beebi magab. Barbid on endiselt au sees :) Suvel on õues nii palju tegemist olnud, et ega tubased mänguasjad pole eriti huvi pakkunud. Legod on viimasel ajal jälle tolmu alt välja otsitud ja pidev garaazi ehitamine käib Autode filmi masinate tarbeks. Hmmm, millega siis Grete veel hästi hakkama saab?

Aaaa, üks tähtis asi. Üks päev märkasin ta hammastel paari plekki. Mitte nagu augud, aga mingid muud asjad. Rääkisin sellest Gretega ja arvasin, et võiks nüüd lõpuks hamba arstile minna näitama. Ja oh imet, Grete oli täitsa nõus ja täitsa ise innustas mind kohe hambaarstile helistama. Minu hambaarst on puhkusel, nii et saime aja täpselt mu sünnipäevaks. Loodan, et ta entusiasm pole selleks ajaks kadunud. Ja kogu see teema ajendas teda ka pidevalt hambaid pesema, siiamaani on hambapesu tal liiga kaootiline olnud. Ja kogu see arsti jutt ajendas uuesti proovida silmaarsti juurde minemist. Rääkisime sellest ka, et kas ta oleks nõus ja vaatame, kas tal on prille vaja või mitte ja see tundus ta jaoks nii põnev, et nüüd on asi ainult minu kätte võtmise taga, et arstile aeg panna. Ta on üllatavalt teistmoodi meelestatud arstil käimisest ja see on mu jaoks suur kergenus, sest mingi vahe olid meil ju arstil käigud väga, väga piinarikkad. Muidugi ennem ei tasu hõisata, kui oleme reaalselt kaabineti ukse taga. Samas!!! perearstist ei taha ta endiselt midagi kuulda, vat se eon veider, sest meil on tõesti väga tore perearsti keskus. Aga tundub, et aeg teeb oma töö ja ootamine on seda väärt.

Räägime siis natuke sellest tujukamast Grete Maist ka. Tõesti, tujukas on vist kõige õigem väljend tema jaoks hetkel. Kui ta on väsinud või on paha tuju siis võib kõike temalt oodata. Ta siis vaidleb ja pirtsutab ja räägib vastu ja meie jutu kuulamisest ei tasu rääkidagi: kõike teeb risti vastupidi. Nagu kuisu pärast kohe. Siis jäb tihti Kaspar talle ette, mänguasju ei jaga või siis kisub käest, nagu ta poleks kordagi elus saanud nende asjadega mängida. Ta siis võib kiusata vennat, lüüa, kiskuda, karjuda ta peale. Siis karjub ta ka meie peale, me oleme siis pahad ja ta ei räägi meile saladust :) see on hetke hitt, millega ta üritab meid ära rääkida :D Siukeste asjade puhul aitab kõige paremini oma toas rahunemine...mõlema poole jaoks tavaliselt. Ta tuleb tagasi, on rahulik, tihti peale ütleb, et tahab ära leppida või siis ütleb, et sai aru, mida ta valesti tegi ja palub andeks. Need on sellised armsad helged hetked.

Üldiselt on ta õnneks aga asjalik ja praegu tänu lasteaiale saab ta teises keskkonnas olla ja kodust puhata ning see aitab ka palju kaasa rahulikumale kodusele õhkkonnale :) Lapsed on praegu ka rohkem eraldi ja jällenägemis rõõm on suur, Kaspar läheb kohe Gretet kallistama ja kodueel on nad tihtipeale käest kinni :)

No comments:

Post a Comment