17.8.11

Kõne areng

Ma arvan, et need kes isegi nädala eest Kasparit nägid, ei usuks, et ta praegu nii palju räägib. Kõik, mis Grete ees jutustab, ütleb Kaspar järgi. Palju on kahe-kolme-nelja sõnalisi lauseid ja meeletult palju uusi sõnu.

Täna proovisin, et kas ta saab värvidest aru. Punane, hall, sinine, roosa...need tulid ludinal. Punane ja hall on neist kõige lemmikumad. Täna ütles ta TERE ja R-täht kostab ta sõnast täitsa välja, mitte täitsa põrisevana, aga täiesti arvestatavana. ÄRA on ka ta üks hetke lemmikuid, selle sees on ka põrisevat R-i kergelt kuulda. Täna lasteaiast tulles jooksis ta üle tee, ise kisab: "Appi, appi, auto tuleb!" Tal sellised sõnad nagu tuleb, tudub, saab, sõidab jne on nii armsad, sõna lõppudes B täht on nii armas pehme. "Kaka tuleb" ja "kaka ei tule" on tal ka väga aktuaalsed, ei tule kostab kuidagi kokku öelduna ja ka hästi pehmelt. Väga armas väikse lapse kõne on tal praegu.

Nüüd ütleb ta Fii asemel Makfii Pikne McQueen'i kohta. Üks vahva tähelepanek tema poolt on autoteisaldamise liiklusmärgi kohta, Matu(puksiirauto Autode filmist) veab seal McQueeeni :) Vaadake seda märki teine kord, siis saate aru, miks laps nii arvas :)

Praegu just tuli näitama klotsidest ehtiatud torni: "Emmeee, suur tonn, emmee suur tonn!"

Aga õde on endiselt PÄ :)

No comments:

Post a Comment