11.9.09

Reede

Kuna issi on üsna nohune, siis otsustasime pisikuid lasteaeda mitte lasta ja ma läksin ise Gretet viima. Juba autos rääkisin, et tädi Anu ootab. Mingit nuttu polnud täna, ainult Grete rääkis: "Tädi juures nuta, emme, eemmmeee!"
Täna olid kohal ainult kaks last, kui meie jõudsime. Üks poiss on neil ka seal Kaspar, Grete tunneb teda juba nimepidi. Vahetasime riided ja läksime tuppa. Grete jooksis mängima, rääkisin natuke kasvatajaga ja ütlesin, et lähen ära, vat siis tuli Grete mu juurde ja hakkas natuke nutma. Seal oli aga ühe teise rühma kasvataja, kes teadis rääkida, et Sinilinnu rühma lapsed on nii tublid, kui tema hommikuti mööda läheb, siis siin nii vaikne, teistes sõimerühmades pidi nuttu palju rohkem olema. Too sama kasvataja läks aga jäneseid vaatama ja kuna rühmas nii vähe lapsi oli, siis meie tädi Anu võttis Grete sülle ja teised kaks last ka kaasa ja nad läksid ka väikseid jänkusid vaatama. Nutt lõppes kohe seal ukse taga :)

Gretele järgi minnes juhtus midagi uut. Kunagi ta polnud siis kurb ega jonnine kui talle järgi läksin, täna aga kui mind nägi, tuli tal kurbus peale, jooksis ruttu mu juurde, et koju minna. Päeva oli tegelt hästi läinud, aga ju siis pikk pikk lasteaia nädal oli oma töö teinud. Panime riidesse, lehvitasime ja soovisime teistele head nädalavahetust, kasvataja hõikas veel, et esmaspäevaks võiks lühikese pluusi ja püksid võimlemistunniks kaasa võtta ja nii me läksimegi. Vahest oleks nii põnev teada saada, mis need väiksed päeval seal aias teevad, et piiluks kohe kuskilt. Mitte kontrolliks, vaid just oleks tore näha oma last toimetamas väljaspool kodu, õppimas uusi asju ja käitumist teistes olukordades.

Kokkuvõttes on ju tegelikult hästi läinud lasteaiaga harjumine, minu kõige suuremad hirmud olid, et Grete jääb kohe haigeks või tuleb meil pissimise/potil käimisega probleeme, aga need on kõige väiksem mure hetkel. Õnneks on ta terve olnud ja "pissiõnnetus" on vaid ühel päevl juhtunud. Praegu mind kõige rohkem segab öine uni, ärkamisi on öö jooksul päris palju ja räägib ka läbi une, kutsub mind ja siis ma üritan mõistatada, et tahtis ta mind nüüd päriselt või unes, et ma teda siis kogemata segama ei läheks. Seega olen ka ise päris magamata ja väsinud päeval. Aga loodame, et varsti ka see üle läheb.

2 comments:

  1. Tahad, ma räägin mis lasteaias päev otsa tehakse?
    Algul mängitakse. Siis süüakse hommikust. Siis mängitakse. Siis on mingid tegevused. Siis mängitakse, siis käiakse vetsus, siis pannakse riidesse, siis ollakse õues. Siis tullakse tuppa, siis riietutakse, pestakse käed, süüakse. Siis minnakse jälle vetsu :D Siis minnakse tuttu. Siis... tudutakse :D Siis... tõustakse üles ja üllatus... vetsu! Ja siis pannakse riidesse, mängitakse. Siis pestakse käsi ja süüakse. Kuniks ilusaid ilmu pannakse õueriideid ja minnakse õue emmesid-issisid ootama :D Mõnikord on ka õhtul tegevus (muusika, liikumine). Ja ongi kõik. Ja nii iga päev, täitsa tavaline värk, põhiline on mängimine, tegevused läbi mängu jne :)

    Vähemalt meie sõiekatega on nii :)

    Kus aias Grete Mai käib?

    Päikest!
    Annela

    ReplyDelete