17.10.09

Igasuguseid asju oleme teinud....





Pärast eelmist teisipäeva pole olnud aega, tahtmist, viitsimist kirjutada. Parandan vea....
Alustame siis algusest:
14.10 Pidasime Kaspari 6.kuu sünnipäeva. Kuna ma polnud midagi ette valmistanud ja helistasin alles 14.-nda hommikul vanaemadele-tädidele-onudele, et kes tahab/saab külla tulla, siis õhtuks oli platsis vanaema Aeri koos tädi Liisu ja onu Reinuga. Lastele nendest õnneks täitsa piisas :) Grete sai hüppata-lennata-joosta ja Kaspar-sünnipäevalaps käis kordamööda kõigi süles, nägu nalja täis nagu ikka.

Samal päeval hakkas jälle pihta Grete Mai "silmapõletiku-saaga". Nimelt, kui talle lasteaeda järgi läksin, siis kasvataja juhtis tähelepanu, et Gretel hakkab arvatavasti silmapõletik tulema. Üks laps oli juba päeval sama asjaga koju saadetud ja kuna see ülinakkav on, siis jäin ka uskuma. Kodus helistasin ka perearstile, puhastasime silma kummeliteega....no ja terve õhtu ei olnud sel silmal midagi viga. Otsustasin, et kui hommikul rähma silmas pole ja Gretel on rõõmus tuju, siis viin ta ikkagi lasteaeda ja nii ka oli. Neljapäev oli ta rõõmsalt oma kasvatajaga rühmas. Reedel , kui oli jälle sama asenduskasvataja kes teisipäevalgi, sain ma siis selle 1,5 kuu jooksul esimese kõne lasteaiast, et kas ma saaksin Gretele järgi tulla, silm on täitsa punane ja paistes, vett jookseb ja nad käisid med-õe juures ka...et siis nagu ikkagi silmapõletik. No mul polnud sest midagi, et pidin talle järgi minema varakult, aga see, et tegelikult polnud silmal viga midagi, ajas mind täitsa hämmingusse: mis punane, mis paistes?

Mis siis nüüd teha? Tegelikult algas kogu lugu juba suvel, kui Gretel vasak silm vett jooksis ja punetas. Käisime silmaarstil, praktiliselt oli kõik korras, anti mingid silmatilgad ka, mida ma kasutada ei jõudnudki, kuna kõik kadus iseeneset. Lihtsalt...Gretel on vasak silm hästi tundlik ja suure tuule ning liiva ja tolmuga hakkab see vett jookma. Ma saan täitsa aru kasvatajate murest, et haiged tuleb koju viia, aga tundub, et peame mingi tõendi viima, et Gretel pole mitte silmapõletikpõletik vaid tundlikud silmad.

15.10 on sellest aastas nüüd selline kuupäev, mis tuleb meelde jätta, kui ühe järjekordse pisikese sugulase sünnipäev. Nimelt Grete Mai ja Kaspari tädil sündis teine pisike tüdrukutirts. Palju õnne Ailele, Laurile ja Laurale! Kui Gretel meelde tuleb, siis ta ikka mainib meile või kellelegi telefoni, et Laural väike õde :) Kasparil läheb aga kolme tüdrukuga varsti raskeks :D

16.10 Grete tuli juba ennem lõunaund koju, nagu varem kirjutasin. Magama meelitasin ta sellega, et kui ta ärkab siis on meil vanaema külas, kes pidi juuksurisse tulema. Kaspar sai temalt kingituseks " Kaspari lood" raamatu ja Grete palju mängida. Sõime kooki ja jutustasime. Vanaema läks u kella 17 ajal ära ja helistab natukese aja pärast: " Kuule, aga mu juuksed?" :D Hea nali... selle lastega mängimise ja sagina sees olime täitsa unustanud, millepärast vanaema tegelikult tuli :D
Õhtul "hüppasime" läbi Pelgulinna haiglast, Ainar käis oma onukohustust täitmas, soovis õele õnne ja vaatas väikest beebitüdrukut :) ja pärast seda läksime kõik Ainari võrkpallitrenni kaasa.

17.10 Kuna mul oli kogunenud juba päris palju kliente, siis laupäev kujunes mulle täitsa tööpäevaks. Igatahes kella 12-17 tegin mina tööd ja Ainar oli nö lastekarjas. Õnneks Kaspar otsustas magada kella 13-16:30 ja Gretegi magas seal vahepeal 2h rahulikku lõunaund. Vat nii on hea tööd teha ;)

18.10 Käisime jälle veekeskuses sõpradega. Grete oli ikka veel alguses üsna arg, isegi kaasavõetud ujumisrõngad ei päästnud ja enamuse ajast rippus ta Ainari kaelas. Kaspar on aga täielik veeloom, väga rahulikult mõnules tund aega või rohkemgi minuga koos basseinis. Siis sõitsime koju ja tegime perekondliku magamise paar tundi ja pärast seda käisime kodanikohust täitmas...valimas. Rahvast oli sel hetkel isegi nii palju, et me pidime natuke järjekorras seisma.

1 comment:

  1. Nii mõnus ikka, kui oskad midagi teha. Ma mõtlen sinu ametit siis :)

    ReplyDelete