23.10.09

Kunstiring

"Kala moodi"

"Kätu jäljed"

Mõni aeg tagasi tundus, et Gretet joonistamine üldse ei huvita. Kui ta pliiatsi kätte ka võttis, siis ta ainult sodis sellega kõiki pilte, mis ta nägi ja lauda ja seinu ka veel.
Eile õhtul ta aga avaldas soovi näpuvärvidega maalida. Tundub, et lasteaed on oma töö teinud. Ta ilusti pintseldas üles alla ja tegi ringe. Ja siis arvas, et käejälgi võiks ka teha. Värvisimegi tal siis kõigi värvidega peopesad ära ja tegime "Kätujälgi".
Kui pildid valmis, kuivama pandud ja käed pestud, jäi ta edasi oma tuppa. Ma läksin telekat vaatama. Äkki Grete hüüab: "Emme, tule vaata, kala moodi!" No ja veenduge ise, on ju tõesti sellel ülemise pildi keskel "kala moodi". Kuidagi konkreetsemaks on ta sirgeldused läinud, ta ei kritselda nii palju, vaid üritab ka konkreetsemaid jooni teha.
Täna kui Kaspariga õue jalutama läksin, nägin Grete ühte kasvatajat, kes rääkis, et nad olid eile ka proovinud, et kas keegi oskab juba inimese nägu joonistada. Paluti issid joonistada. Grete oli lilla pliiatsiga suured jutid tõmmanud ja hüüdis rõõmsalt, et see on tema issi :D Ja siis uue paberi võtnud ja midagi sinna joonistanud ja väga veendvalt kasvatajale seletanud, et see on täitsa emme ju :D

1 comment:

  1. niii armas!
    Mõnus, et meil sellised maipõrnikad on;)

    ReplyDelete