1.9.10

Kaspar

Kogu aeg on Grete, Grete, Grete. Nagu Kasparist polegi midagi kirjutada. Tegelt ma suvel ikka vaikselt kirjutasin ka mõned tähtsad asjad üles ja peakski sellest kokkuvõtte tegema, Kaspari palju tähtsaid tegemisi ja arnegut jäi suvesse.

Hetkel on tal 11 hammast suus. Üks purikas hirmsasti punnitab, aga välja tulla ei taha. Joob ta endiselt piima lutipudelist, kuigi viimastel päevadel pole ta eriti huvi ka selle vastu tundnud, piima jääb palju järgi. Samas lutipudel on tähtis, sest mahla meeldib talle sealt küll juua. Olen mitmeid erinevaid nokaga tasse ostnud, aga ei meeldi talle ükski neist. Aventi oma on veel proovimata, ei teagi, kas on mõtet raha raistata. Samas lutipudelist tahaks vaikselt lahti küll saada. Lutt on ka kasutusel, suuremalt jaolt küll magamise ajal, kuid vahest ka päeval. Oma mugavusest pole viitsinudki seda võõrutada. Magab ta endiselt minu kõrval, võreka panime täitsa kokku ära. Tahaks tegelt nari osta...aga kõik asjad ju maksavad :( Grete igatahes väga ootab redeliga voodit juba.

Kaspari kõige suuremad lemmikud on kindlasti autod. Ja traktorid. Tema keeles Kakke või kakkel. Seda ta ütleb ka autode kohta ja kui parandad teda, et see on auto, siis põristab. Ta tõesti on neist vaimustuses. Poiss. Gretega meeldib koos mängida. Kui ta on lasteaias, siis on kodus igav ja ripub minu küljes. Eks nad kisuvad ka väga omavahel ja Kaspar valusasti pigistab sõrmedega ja kipub ka hammustama :( sellega ta on ikka Gretele väga haiget teinud.

Viimane armas asi, mis Kaspar teha oskab, on kallistada. Õhtul, kui magama läheb, siis teeb issile ja õele kalli. Temamoodi on see nii ,et ta siis paneb oma pea teise inimese vastu mõnusasti.

Õues meeldib kiikud, liivaga mänguda, kive korjata, ronida(redelist saab juba päris kõrgele), käruga sõita ja ringi uurida.

Sööb kõike, mida meiegi ja väga isuga. Nüüd on tekkinud suur huvi ka ise lusikaga süüa ja ei taha enam söögi ajal mu süles olla, vaid ise toolil istuda või püsti seista. Tassist oskab ka juua. Hommikul on endiselt pudrud menüüs. Kohupiimad enam nii peale ei lähegi. Krõbuskid meeldivad, müslibatoonid, need on head kätte anda kui poest tuleme ja nälg suur või autos näiteks.

Raamatuid vaatab palju, klotse proovib kokku panna ja lahti tõmmata, rõngaid posti otsa paneb. Eriti meeldib mänguasju kuhugi sisse panna, kotti või kasti või ükskõik kuhu. Pliiatsitega sodib. Kiikuda meeldib toas kiikhobuga, kärutab nukuvankritega. Palli viskab päris edukalt. Vesi meeldib hullult, vannituppa saab, siis vaevu ulatub nüüd kraanini ja see kohe lahti ja plätserdama...tihtipeale koos Gretega. Ja õhtune vann on meil endiselt iga õhtu kohustuslik. Seal nad käivad alati koos ja üritavad meid uputada. Kui Kasparil lastaks siis kallakski ainult vett vannist välja.

Väääga palju saab jutust aru, ise rääkida ju ei oska. Kõike mõitab, mis tal teha palutakse. Iseasi, kas ta kõike ka teha tahab. Aga pisut kuuleks on küll kui Grete omalajal, just mis puutub ohtlikesse asjadesse. Kui ikka ütles et ai-ai või pähh on siis naljalt ei puutu. Kõiki asju meeldib aga laiali kallata, sellest ta ei hooli, kui keelatakse. Olgu siis need pesulõksud kotis või klotsid kastis või krõbuskid kausis, kõik kohe laiali ja siis käega maas ka veel sagib seal see ja siis on kogu lõbu läbi ja ajalutab minema.

Ja toas turnib hullult, köögi laulae ronimine pole üldse mingi probleem. Lõpeb see sellega et ta seisab laua peal püsti. Ja nüüd ta tahab õe järgi kõike teha. Gretele meeldib praegu hullult igast kõrgetelt kohtadelt alla hüpata ja Kaspar arvab, et ta ka suudab, siiani oleme saanud ta veel kinni püüda. Ja no kõike teeb absoluutselt järgi, mis Grete ees. Omamoodi on see armas, aga kohati ka väga ohtlik.

Selline ongi meie väike pätu! 1,4 aastane :)

No comments:

Post a Comment