5.4.13

17.02 Ruila tallis

Minu ema pakkus ühe toreda idee välja, et läheks hobusega saanisõidule. Kuna seda saab meile suht lähedal teha, siis 17.02 see üritus teoks saigi :)

Lapsed said vaadata, kuidas hobust ette valmistati ja saani ette rakendati. Seal juures räägiti, mis kombed saanisõidu juurde käivad. Näiteks et ennem, kui kutsar(on vist õige nimetus) pole saanile istunud, siis ei tohiks ka keegi teine istuda, kunagi ei tea mis hobusel peas ja kuhu ta kihutama hakkab. Võtsime kodust tekid kaasa, mis põlvedele panna, et külm ei hakkaks. Lapsed olid küll väga elevil ja kuna täiskasvanutest polnud ka keegi saanisõidul käinud, siis kõik ootasid oma sõidukorda õhinaga. Meid oli kahe pere peale nii palju ning lapsed tahtsid ka mõlemal korral kaasa minna, siis sai kaks sõitu tehtud.

Kes parasjagu sõidus polnud, võis tallis ringi käia, tutvuda ümbrusega, hobuseid vaadata või siis töötajate jutte kuulata teemal "huvitavad juhtumised tallis" :)

Kui sõidud tehtud, nägime ka suht haruldast ettevõtmist...ühel hobusel käis hambaarsti :D hammast lihviti madalamaks.....ja no see polnud kõige väiksemate killast puur :)) Lapsed said ka väikest poni paitada ja selle juures tegi neile nalja, et poni nimi oli Draakon :)

Vat selline huvitav ja tore päev jälle.




1 comment: