2.9.09

2.päev

Täna oli hommik juba palju, palju parem. Esiteks päike paistis ja see annab nii palju juurde. Grete üles ärgates päris kohe ukse juurde ei jookse, et nüüd saab lasteaeda, aga täna saime isegi hommikuse pesu ja riidessepaneku kenasti tehtud. Tudu-mõmmi näpus, läksime lasteaeda.
Hommikul oli ikka pilt hoopis teine, kui eile päeval, rõõmsad lapsed ja vaikus :) Teine kasvataja oli ja rääkis, et Grete oli eile üks tublimaid ja küsis, et kas täna jääb lõunaunne ka? Mulle see sobiks, sest plaanis oli minna linna juuksurisse.
Vahetasime riided, käisime pissil ja pesime käed ja Grete läks kohe tuppa mängima. Mina veel kaalusin, kas minema hiilida või ilusti musid-kallid-head-aega teha.... esimene variant on lihtsalt petmine, teisega võib kaasneda lapse nutt ja kisa, mis jääb emme silme ette, kuni lapsele järgiminemiseni. Mõned minutid mõtlemist ja korraks kasvatajaga konsulteerimist, otsustasin ilusti kalli teha ja tsau! Grete oli pisut kohkunud, aga mingit paanikat ei tulnud ja rõõmsalt ta sinna jäigi.
Praegu on ainus lootus, et kasvataja kell üks ei helista ja ei ütle, et ruttu on vaja järgi minna, sest Grete ei jää magama.

Läksin Gretele järgi kohe pärast uneaega. Kõik lapsed tulid koos kasvatajaga mulle vastu, paar tükki süles mõned käeotsas, kõik aluspükste väel :) Jälle Gretet polnud :) Ta tuli ainukesena riided juba seljas ja autod käes. Küsisin kasvatajalt kuidas läks? Natuke oli nutnud küll päeval, aga muidu oli väga tubli.... õues käsisid, sõid ilusti, magama jäi küll viimaste hulgas, aga oli ilusti maganud. Tore, homme jälle? JAH!

Aga ööd on meil raskemaks läinud. Grete ärkab mitu korda, tahab juua, panen potile, hommikul tuli meie voodisse magama. Eks lapsel ole ka ikka stress kallal, nii suured muutused ju.

No comments:

Post a Comment