24.9.09

Maga ise ja lase teistel magada...

Mitu päeva on juba kirjutamisega vahele jäänud..... osa ajan väsinuse ja mitteviitsimise kaela ja teise osa, et meil pole 1,5 päeva netti olnud.
Tegelt ilma naljata, Kaspar ei maga enam üldse, öö läbi käib üks trall ja tagaajamine. Üleeile öösel ma ärkasin iga tund. Kuidas siis nii saab end välja magada?? Ta lihtsalt ei oska muudmoodi uinuda, kui ainult rinna otsas... võtsin siis kätte 3 abinõud:
1. Proovin ta kõhuli magama panna....kui Grete kunagi hakkas ise kõhuli keerama, keeras ta ka magades ja magas palju rahulikumalt. Kaspar ise ennast magamise ajal ei keera, panin ta siis ise. Jäin teda natuke jälgima, kuna kripeldas, et ta tahtis hirmsasti nina madratsisse keerata, nii ei saa ju hingata. No ja märkamatult oli möödunud 20 min ja tema juba ajas käed sirgeks ja hakkas läbi une seal pusserdama ja kõik lõppes sellega et tõstsin ta jälle enda kõrvale.
2. Teiseks abinõuks võtsin tuttavate soovitusel magamiskoti, et noh hea soe ja ei aja endal tekki maha. Ma suurt tegelt ise ei uskunud sellesse, kuna meil pole probleemiks mitte teki maha ajamine, vaid ta ei suuda ise uinuda uuesti. Proovisime siis üks öö seda, loomulikult mingit muutust polnud.
3. Lutt. Ma ise saan aru, et tegelikult lutist oleks meie probleemi puhul kõige rohkem abi, aga kui Kaspar ei üritagi selle lutiga midagi muud peale suust välja viskamise teha, siis ei aita ka see. Olen nüüd kahte erinevat lutti proovinud, aga tema ainult nätsutab seda ja loobib suure kaarega selle minema. Ma olen hetkel juba suht väsinud üritamast, nii et tahaks nagu kohest tulemust....
Siin siis kaks abimeest: lutt ja magamiskott

Aga kui nüüd see magamise probleem välja jätta, siis tegelt on Kasparil hästi mõnus vanus praegu, suu on kogu aeg kõrvuni, kõik asjad on nii põnevad, kui temaga natukenegi suhelda kohe naeratab ja on rõõmus. See õnneks natukenegi kompenseerib seda väsimust. Praegu on teda huvitama hakanud väiksed esemed või õigemini nüüd hakkab ta neid märkama ja siis võib tükk aega seda väikset asja uurida, näppida ja suhu proovida panna. Täna ta tegeles näiteks kiiktooli nööbiga, mis ripub tema käe kõrgusel ja siis ta pool keerelt seal toolis oli ja sõrmitses seda :) Pildid on veel fotokas ;)
Ja nüüd ta tunneb ennast käpuli asendis juba päris tugevalt ning kõigutab ennast edasi-tagasi, kuni ära väsib ja kõhuli vajub. Tubli poiss!

No comments:

Post a Comment