30.11.09

1. advent


Lähme vaatame, mis vanaema tõi :P

Päkapikud kontrollivad, kas meil on tublid lapsed!

Hommikul, kui Kasparil uneaeg tuli, pakkisime kogu pere riidesse ja suundusime Keila keskväljakule. Seal oli advendi puhul laat ja kontsert ja kuusk ja päkapikud :) Grete ei kartnudki enam nii palju, kui suvisel Keila laadal ja vaatas hoolega ringi. No muidugi oli tuttavaid nägusid ka nüüd rohkem - mitut lasteaia sõpra nägime ja kasvatajaid ka. Ostsime kommi ja koduseid suitsu -ja verivorste ja vaatasime, kuidas lapsed laulsid. Kui Kaspar ärkas, jalutasime kodu poole tagasi.

Kodus said otsa hoobilt suitsuvorst ja pooled kommidest ja kuna me mõtlesime mu ema ka õhtusöögile kutsuda, siis tuli ka verivorstist puudu, nii et ma käisin kiiruga veelkord "vorstitelgis".

Õhtul tegime mõnusa jõuluroa - verivorstid pohlamoosi, kõrvitsa ja kartuliga. Vanaema tõi lastele päkapikud, millest mõlemad on hullult vaimustuses olid. Kasparile on neede närimiseks keelatud ja ta kohe kui ta neid näeb, püüab päkapikud kätte saada. Grete käib isegi täna nendega ringi ja sätib igale poole. Ja muidugi sokk akna peale riputamiseks...hommikul kohe kontrollisime, kas päkapikud on käinud. Ja pidevalt käib jutt, et kui Grete on tubli, siis päkapikud käivad ja toovad kommi/mandariine/mänguasju. Ise ta räägib, et ülehomme toovad päkapikud auto talle :D Homme ei pidanud midagi tooma, sest Grete vaidleb päev läbi emmega :)

2 comments:

  1. Nii lahe jutt! :))))

    ReplyDelete
  2. Anonymous1/12/09 14:32

    Grete vaata kui hoolega päkapikud Su tegemisi jälgivad. Suurpäka.

    ReplyDelete