19.12.09

Ikka allergia

Jälle jõulud, jälle mandariinid!!!!

Eelmine aasta Gretele mandariinid mingeid vaevusi ei tekitanud ja ma mõtlesin, et see probleem on seljatatud...no see mandariini allergia, mis tal esimeste jõulude ajal oli, kui ta 7. kuune oli ja ma väga, väga palju mandariine sõin ja Grete läbi rinnapiima ka vist neid sai ja punaseplekiliseks läks.

Nüüd aga saime Selverist jube häid mandariine ja nädala algul kolm päeva järjest õgisime neid nagu loomad. :D Tõesti olid hirmus head ju! Nädala algul läks ka õues ilm talviselt külmaks ja arvasime, et punetavad ja karedad põsed on Gretel sellest. Aga kui ka jalgade peale kuivad punetavad laigud ilmusid, siis hakkasin mandariine kahtlustama. Külm ilm ja vanniskäik toovad need veel eriti esile. Ja no kindlasti kuivatab nahka hetkel ka hirmus kuiv õhk toas, köetakse ju nii mis kole. Kasparilgi on öösel paha hingata, nina kuivab seest täitsa ära ja temalgi on põsed pisut karedaks läinud, aga Kaspari puhul kahtlustan küll külma talveilma. Mis siis et me pole eriti selle pakasega õues käinudki.

Kui muidu on mõlemal lapsel on väga hea nahk: siidine, pehme ja ilus puhas, siis nüüd on mõlemal põsed punased nagu ladvaõuntel, eriti Gretel. Kui õues ei käi, siis tõmbab punetus nagu tagasi, aga külm õhk teeb jälle naha karedaks.

No comments:

Post a Comment