29.9.09

Õnn peitub väikestes asjades!

Meie pere

Täna ON kohe nii mõnus hommik, et ruttasin siia üle pika aja postitust tegema. Päike paistab, Kaspar otsustas ärgata pärast kaheksat(muidu oli meil viimased paar nädalat äratus ikka u 6:15 või 6:30), Grete läks vist esimest korda lasteaeda nii, et hommikul üldse mingit nuttu polnud ja ei nuuksutud:"Emme, emme!" vaid täna küsiti selle asemel mu käest: " Musi-kalli ka! Issile ka!" :)
Mis me siis teinud oleme? Hiiumaal olime, Käina Mamma juubelil. Palju õnne, mamma!

Ja siis muid töid tegime ka, mina küll karjatasin põhiliselt lapsi, aga Grete näiteks käis Hiiu mammaga õunu ja porgandeid korjamas, lehmi karjatamas, kassi taga ajamas, mängis oma vahvata tädidega ja kõige suuremaks lemmikuks sai tal seekord hoopis Kaarel, kelle sülle oli vaja saada ja kellega puzzlet kokku panna. Ja Grete on hästi issikaks läinud, kui Ainar kuskile läheb, siis hakkab täitsa nutma ja kui võimalus, läheb kaasa. Ja valib, kes mida temaga koos teeb. Eile näiteks andsin Kasparile süüa just siis, kui Grete poti peal oli ja no ei lase issil peput ära pühkida, selline kisa, et vähe pole ja ei lasnudki, ootas kuni ma lõpetasin. Täna hommikul aga näiteks pidi issi ta riidesse panema, et õue minna. Emme mingu minema :D

Mis Grete rääkis Hiiumaal?

Ma tegin talle patsid pähe, Grete raputab pead ja ütleb:" Pats ripub minu juures!"

Ja kuna seal lehmadega jama, tungisid aeda ja neid oli vaja taga ajada, siis oli Grete ka hakkamas. Kusjuures aia tagant ta kartis neid, aga kui teiste kaasas lehmade juurde aeda sisse pääses, siis ütles: "Noh, ahvid!!"

Kui Grete läks nohuga Hiiumaale, siis Kaspar sai sealt nohu. Õnneks see selline vedel ja jookseb ninast välja, söömist ja magamist suurt ei häiri. Eile näiteks käisime vannis ja ta plätserdas nii palju, et vesi käis ninast läbi ja puhastas päris korralikult, öö oli palju rahulikum. Vannitamisega seoses veel üks tähelepanek, et meie suur mees saab juba millegist aru ka, nimelt....kui ta vannis rahulikult on ja ütled pläts-pläts, siis kohe reageerib ja hakkab kätega vett pritsima. Siis on veel kõige mõnusam, kui õde ka samal ajal plätserdab, lastel nalja nabani.

Kaspar on oma varbad juba ammu avastanud, aga nüüd siis ta paindub nii palju, et neid saab ka närida - mänguasjad omast käest võtta :)(27.09)

Ja nüüd on ta täitsa osavalt sirgete käte peal käpuli, ootata vaid millal edasi hakkab liikuma. Oma telje ümber keerleb ta nii osavalt, et kõik asjad saab kätte, mis läheduses on, ka õe puzzletükid ja muud väiksemad asjad. Nüüd tuleb ettevaatlik olla, sest kõik need rändavad ju otse suhu.

Ja kui nüüd aus olla, siis on sügis käes ja ilmad külmaks läinud, tuleb kappe minna tuulutama ja soojad riided välja otsida ning õue kirjut sügist nautima!

No comments:

Post a Comment