25.12.09

Jõululaupäev...lõpp hea, kõik hea!

Kui veel lõuna ajal ja mõned tunnid pärast seda oli meil olukord väga nukker kodus ja keegi mingitest jõuludest midagi kuulda ei tahtnud, siis õnneks õhtuks hakkas ka rõõm meie tuppa tulema.

Kella 15st hakkasin mina jõuluroogasid valmistama. Liha, verivorstida, kapsad, kartulid möllud-värgid...nagu ikka. Ema oli kutsutud kella 16ks meile. Muidugi ütlemata kahju, oli et mu õde ei saanud tulla, aga no seda kingitust ei tahtnud ma kellelegi teha, mis meid mitmeid päevad vaevanud on. Tegelt oli raske rõõmsat nägu teha ja ega ei teinudki, sest lastel oli paha ja õhkkond meie kodus juba mitu päeva üsna nukker olnud. U 17 ajal, kui sööma saime hakata, siis oli Grete ikka veel väsinud ka kurb. See tõmbas ka endal tuju täitsa alla.

Aga jõulud ju...meid päästis jõuluvana...või õigemini tema kott, mis ukse taha oli jäänud. Läksime Gretega poti peale ja äkki oli uksekell, Grete kartis, et ongi jõuluvana ja see teda ei rõõmustanud, aga kuna oli ainult kott ja kingitused, siis hakkasid ka Gretekese suunurgad üles tõmbama. Tõime koti kuuse alla ja pidu läks lahti. Kõige vahvam oli, kui Grete nägi, üht kollast konksu kotis, mis oli kingipakendist pisut välja jäänud ja kohe ta hüüdis, et vihmavari :D nii palju siis üllatusest, aga kuna ta oli ammu juba kollasest vihmavarjust rääkinud, siis ta oli loomulikult üliõnnelik. Ja nii meil see aasta vedaski ja keegi ei lugenud salme, vaid järjest võtsime kingitused välja ja vaatasime, mis sees on. Tegelikult oligi laste vaimustusest oma kinkide üle kõige parem meel. Lapsed sai kahe peale ühe suure koduloomade teemalise lego ja küll oli sellest rõõmu. Lõpuks Grete mängis sellega kella 23 ja voodisse minnes vajus kohe silm kinni.



Meie pere soovib kõigile
blogi-lugejatele
kaunist jõuluaega,
vahvat aastavahetust
ja ilusat algavat aastat!

1 comment:

  1. :))) Nii hea, et Greteke sai haiguste vahele rõõmu. Oi kuidas ma hoian teile pöialt, et enam neid haigusi ei tuleks! Kallistan kõvasti!

    ReplyDelete